Kamera Kultura

Date : 27 / jan / 2019
Time : 10.00 - 13.00 uur
Address : Riviervismarkt 5, 2513 AM, Den Haag
Tel : 070 345 90 90

Kamera Kultura

Het Nutshuis, Den Haag

Details programma:

Ook in 2019 ontvangt Jellie Brouwer (radiopresentator NTR Kunststof) inspirerende, maatschappelijk betrokken gasten en kun je genieten van de beste brunches van Juni Café in het programma Kamera Kultura.

Wereldwijd slapen miljoenen mensen noodgedwongen op straat. Toen de vader van een goede vriend op straat overleed door onderkoeling, voelde Bas Timmer dat hij iets moest doen. Om meer daklozen te beschermen tegen de kou, ontwierp hij de eerste Sheltersuit: een water- en winddichte jas die eenvoudig getransformeerd kan worden tot slaapzak of opbergtas. Nu, ruim vier jaar later, is de stichting Sheltersuit uitgegroeid tot een ‘humanitaire startup’ met 73 hardwerkende mensen die allemaal op hun eigen manier bijdragen aan een betere, meer sociale maatschappij. Jellie gaat met Bas in gesprek.

Een tweede gast die Jellie in januari zal ontvangen is Julia Janssen. Afgestudeerd aan ArtEZ in Arnhem heeft de grafisch ontwerper zich gespecialiseerd in nieuwe economische en financiële systemen en de sociale impact van digitalisering. Julia combineert onderzoek en wetenschap met speculaties en fictie om verschillende perspectieven op actuele ontwikkelingen te creëren. Jellie gaat met haar in gesprek over mediawijsheid.

Yentl van Stokkum volgde de opleiding Writing for Performance aan de HKU. Naast schrijver is zij beeldend kunstenaar en geeft ze op dit gebied ook cursussen en workshops. Yentl is gefascineerd door dingen die eigenlijk niet kunnen; mythische daden, op het randje van de waarschijnlijkheid. Tijdens Kamera Kultura poëzie van haar hand.

Muziek komt deze editie van een singer-songwriter uit eigen stad: Sabina Hendrikx. Van deelname aan Giels Talentenjacht tot live optredens bij 3FM Awards en Radio Veronica; het ambitieuze Haagse talent zingt zich ook landelijk in de kijker. Samen met muzikant Rene Kaaij speelt Sabina op het Kamera Kultura-podium een handvol nummers van haar ep That’s What Love Can Do.

Klik hier op naar de website te gaan van Kamera Kultura – Het Nutshuis

Afraid // Sabina Hendrikx - That’s What Love Can Do
icon-download
  1. Afraid // Sabina Hendrikx - That’s What Love Can Do
  2. That’s What Love Can Do // Sabina Hendrikx - That’s What Love Can Do
  3. Life Goes On // Sabina Hendrikx - That’s What Love Can Do